Jätelain muutos ja biojätteen keräysvelvoite etenevät Suomessa

7.5.2024

Biojäte on jatkossa joko kerättävä erilliseen biojäteastiaan tai kompostoitava. Inoralla on ratkaisu molempiin.

Kompostointiin ratkaisumme on Inora 250 kompostori. Lämpöeristetty, iso ja helppokäyttöinen Inora 250 kompostori käsittelee keittiöstä tulevan biojätteen tehokkaasti. Kompostointi onkin edullisin tapa hoitaa talouden biojätteet. Kompostointi on myös mielenkiintoista – minua jaksaa aina vaan ihmetyttää, kuinka pieneen määrään vuoden biojätteet kutistuvat. Kotimainen avainlipputuote, Inora 250 kompostori on esitelty neljässä eri värissä verkkosivuillamme.

 

Äiti ja poika laittavat biojätettä Inora 250 kompostoriin

Keräykseen meillä on uutuus, tuulettuva biojäteastia. Tuulettuva 140 litrainen biojäteastia on Helesi-merkkinen ja CE-luokiteltu. Inora on Helesi-jäteastioiden yksinoikeudellinen maahantuoja. Tuulettuva Helesi 140 biojäteastia ja muut Helesi-astiat tarkemmin verkkosivuillamme.

Monet kunnat ovat pidentäneet sekajäteastioiden maksimityhjennysvälejä, mikäli kiinteistössä lajitellaan eli joko kompostoidaan tai erilliskerätään biojätteet. Sekajäteastioiden tyhjennysvälit ovat pidentyneet jopa 8 viikkoon. Tämä tuo vuositasolla merkittävän säästön jätehuoltokuluihin.

Bio- ja sekajäteastioihin Inoralla on uudet piktogrammiopastetarrat. Piktogrammikuvat ovat havainnollisia ja auttavat lajittelun onnistumisessa. Pakkauksessa on kaksi tarraa: astian runkoon ja kanteen. Tarra-arkki on A4-kokoinen eli 210 x 297 mm. 

Tutustu jäte-ja kierrätysastioihimme sekä piktogrammiopastetarroihimme verkkosivuillamme.

Tuulettuva biojäteastia Helesi 140 ja Inora Biojäte -piktogrammitarrat