Oletko tehnyt havaintoja routanousuista piha-alueellasi?

15.4.2024

Kevät etenee kohisten ja lumet ovat jo sulaneet tai pikavauhtia sulavat. Lumen ja jään alta paljastuu yhtä ja toista. Ikävä yllätyksenä saattaa löytyä myös routanousuja.

Osa routanousuista on harmittomia ja kevään edetessä häviäviä, mutta ikävä kyllä eivät kaikki. Roudalla on voimaa tehdä pahojakin vaurioita – rikkoa sokkeleita, kiveyksiä, tukimuureja ja putkia. Kaikki melko hankalia ja ikäviä korjata.

Tehokas routaeristys tehdään Inora Infra 200 ja Inora EPS 120 Routa -eristeillä.

Molempien lämmöneristykyky jopa paranee sään kylmetessä. Miksi näin tapahtuu? Selitys löytyy fysiikasta ja EPS-materiaalin rakenteesta. EPS:n eristävyys perustuu pieniä suljettuja ilmataskuja sisältävään solurakenteeseen. Ilmataskujen sisällä oleva ilma estää lämpöä siirtymästä eristeen läpi, koska ilma on huono lämmönjohtaja. Kun lämpötila laskee, taskuissa oleva ilma tiivistyy, mikä parantaa EPS-eristeen eristyskykyä entisestään. Tämä yhdistettynä Inora EPS -eristeiden vettä ja kosteutta hylkivään materiaaliin tekee niistä todella tehokkaat routaeristeet.

Parkkipaikoille ja raskaammin kuormitetuille piha-alueille oikea tuote on Inora Infra 200. Iso levykoko, 1200 x 2000 mm, on myös nopea asentaa. Kävelyalueille ja kevyesti liikennöidyille väylille suosittelemme Inora EPS 120 Routa -eristettä. Molempien tarkat tuotetiedot löytyvät Routaeristeet-sivultamme.

Inora routaeristeen asennusta Iisalmen uimahallilla